Seuramappiohjeet

Seuramappi-ohjelma on Hangan jäsenrekisteriohjelma, jonka kautta hallinnoidaan myös seuran toimintaa. Sähköpostiosoitteen antamalla voit myös saada uuden salasanan, jos unohdat sen. Ilman sähköpostiosoitetta olevat jäsenet saavat unohtamansa salasanan vain Seuramapin ylläpidon kautta. Lasten osalta kannattaa laittaa tietoihin jomman kumman vanhemman sähköpostiosoite. Verotuksellisista syistä seura ei voi järjestää toimintaa muille kuin jäsenilleen. Tästä johtuen kaikkien Hangan toiminnassa mukana olevien myös jumppaajien on oltava Hangan jäseniä.

Jäsenmaksut ja muut toimintamaksut

Jäsenmaksut laskutetaan Seuramapin kautta aina vuoden alussa tammi-helmikuussa. Tapahtumiin liittyvät maksut tulevat tapahtumien alkamisen jälkeen parin viikon viiveellä. Esim. jumppien maksut tulevat kevät- ja syyskauden alussa aina jumppien alettua.

Ilmoittautuminen jumppiin, kerhoihin, tapahtumiin jne.

Kaikkiin tapahtumiin (esim. viikoittaiset jumpat) ilmoittaudutaan Seuramapin kautta: https://www.seuramappi.fi/hanka/. Löydät suoran linkin Seuramappiin myös Hanka-netin etusivun alaosasta punaiselta pohjalta.

1) Kirjaudu Seuramappiin sen henkilön tunnuksilla, jonka aiot ilmoittaa johonkin tapahtumaan esim. jumppaan. Jos perheellä on jo tunnus, joka on eri henkilön kuin jonka haluat ilmoittaa, tee ilmoitettavalle henkilölle uusi tunnus. Tee uusi tunnus myös, jos sinulla ei vielä ole Seuramappiin omia tunnuksia. Katso ohjeet kohdasta Uusi Seuramappitunnus. Jos sinulla ei ole tunnuksia tai olet unohtanut tunnuksesi ja/tai salasanasi, katso ohjeet kohdasta Tunnus tai salasana hukassa.

2) Valitse etusivun kalenterinäkymästä oikea päivä ja tapahtuma, johon haluat ilmoittautua ja klikkaa tapahtumaa. Viikoittain toistuvissa tapahtumissa voit valita minkä viikon tapahtuman haluat esim. ”Kahvakuula ke KK” kevään jumppaan ilmoittautumisen voit hoitaa minkä tahansa keskiviikon kohdalta; 8.1., 15.1., 22.1. jne.

seuramappiohjekuva1

Vaihtoehtoisesti voit valita haluamasi tapahtuman listausnäkymässä vaihtamalla kalenterinäkymä ensin listausnäkymään ja klikkaamalla oikean tapahtuman kohdalla olevaa ”Ilmoittaudu” -painiketta.

seuramappiohjekuva6

3) Tapahtuman valittuasi saat näytölle tapahtuman tarkemmat tiedot; päivämäärät ja kellonajat. Ilmoittautuminen tapahtumaan/jumppaan tapahtuu ”Tallenna”-painiketta painamalla.

seuramappiohjekuva2

4) Näyttöön ilmaantuu teksti ”Ilmoittauduit juuri 13 tapahtumaan” lukumäärän vastatessa tapahtumakertojen määrää. Jumppiin ilmoittaudutaan samalla kertaa kaikkiin kevään jumppakertoihin. Saat ilmoittautumisesta myös sähköpostiisi varmistusviestin, jos olet sähköpostiosoitteesi yhteystietoihin antanut. Jos haluat ilmoittautua toiseen jumppaan, aloita uudestaan kohdasta 2.

Ilmoittautumisen peruminen

1) Toimi kuten ilmoittautumista tehdessä edellisessä kohdassa kohdan 2 mukaan käyttäen kalenterinäkymää. Kun olet valinnut tapahtuman/jumpan, jonka haluat perua ja avaat sen klikkaamalla tapahtuman linkkiä, eteen aukeavassa ikkunassa tapahtuman tiedoissa on ”Tallenna”-painikkeen tilalla ”Peruuta ilmoittautuminen”.

2) Ilmoittautuminen peruutetaan painamalla ”Peruuta ilmoittautuminen” –painiketta. Saat peruutuksesta ilmoituksen sähköpostitse, jos olet sähköpostiosoitteesi yhteystietoihin antanut.

Uusi Seuramappitunnus (eli ilmoittautuminen Hangan jäseneksi)

HUOM! Jos olet jo kertaalleen täyttänyt omalle tai toiselle perheenjäsenelle alla olevan Seuramapin ilmoittautumislomakkeen, älä täytä sitä toista kertaa. Tuplailmoittautumiset poistetaan järjestelmästä käsin, eikä tämän lomakkeen avulla voi suoraan ilmoittautua jumppaan tai muihin Hangan tapahtumiin. Lomakkeella ilmoittaudutaan Hangan jäseneksi ja saadaan omat Seuramappi- tunnukset, joita käyttämällä voi ilmoittautua jumppaan tai muihin Hangan tapahtumiin. Jos et tiedä, mitä tehdä, ota yhteyttä Seuramapin ylläpitäjään.

Jokainen perheenjäsen, joka harrastaa aktiivisesti jossain ryhmässä/joukkueessa, tarvitsee oman tunnuksen Seuramappiin, vaikka olisikin jo seuran jäsen ennestään perhejäsenmaksun kautta. Jäseneksi ilmoittautuminen on tarpeen, jotta jokainen voi ilmoittautua omalla nimellään haluamaansa tapahtumaan (lapsia ei ilmoiteta jumppakouluun vanhempien nimellä/tunnuksilla).

1) Avaa Seuramappi https://www.seuramappi.fi/hanka/ ja klikkaa ”Ilmoittaudu”

2) Kirjoita ilmoittautumislomakkeelle uuden jäsenen yhteystiedot. HUOM! Lasten osalta kannatta ilmoittaa lapsen yhteystietoihin sähköpostiosoitteeksi toisen vanhemman sähköpostiosoite. Sähköpostia käytetään jäsenmaksujen lähettämisen lisäksi myös ryhmäkohtaiseen tiedottamiseen.

3) Ruksaa jaosto, jonka toimintaan haluat ilmoittautua ja valitse oikealle ilmaantuvasta ryhmästä ryhmä/joukkue, johon haluat kuulua, jos valitsemaasi/valitsemiisi jaostoihin  on luotu ryhmiä. Ryhmän päivittäminen myöhemmin onnistuu Seuramapin ylläpitäjän toimesta ja sitä voidaan korjata myöhemmin, joten jos et tiedä minkä ryhmän valitset, voit jättää sen tyhjäksi. Jaosto kannattaa kuitenkin valita, sillä sähköpostitse tiedottaminen hoidetaan pääosin jaostoittain. HUOM! Jumppaajien kannattaa valita jaostoksi ”Harrasteliikunta”.

seuramappiohjekuva3

4) Perhejäsenrekisteri-osion voi täyttää, jos perheenne osalta sitä ei ole vielä aiemmin täytetty ja haluat liittää perheen muita, myös ei aktiivisia jäseniä seuraan. Huomaa, että jokaisen aktiivisen jäsenen (= osallistuu jonkin ryhmän/joukkueen toimintaan) tulee hankkia oma Seuramappitunnus eli täyttää ilmoittautumislomake. Tämän kohdan voit täyttää itse myöhemminkin mieluiten sen vanhemman tunnuksella, joka maksaa perhejäsenmaksun.

5) Klikkaa lopuksi ”Lähetä”.

6) Jos olet antanut sähköpostiosoitteesi, saat jonkin ajan kuluttua sähköpostitse kirjautumistunnukset seuramappiin. Ilmoittautumiset hyväksyy Seuramapin ylläpitäjä, joten ilmoittautumisen hyväksymiseen saattaa kulua hetken verran. Sesonkiaikaan kuten jumppiin ilmoittautumisten alkaessa ylläpitoa tehdään useamman kerran päivässä, muutoin viive voi olla parikin päivää. Jos tunnuksesi saamisella on kiire, ota yhteyttä ylläpitoon, niin hyväksyminen vauhdittuu. Näillä tunnuksilla voit myöhemmin muuttaa yhteystietojasi tai ilmoittautua uusiin tapahtumiin. Jos et antanut sähköpostiosoitettasi tai sinulla ei ole sitä, lue ohjeet kohdasta Tunnus tai salasana hukassa miten saat sen.

VINKKI: Jos käytät Seuramappia kotitietokoneeltasi, anna selaimen tallentaa tunnuksesi ja salasanasi. Näin ei sinun tarvitse aina muistaa nitä ulkoa.

Omien tietojen tarkastelu ja muuttaminen

”Oma sivu” –linkin takaa voit tarkastella omia tietojasi.

  • Tiedot – sivulla on yhteystietosi, jäseneksi ilmoittautumisen yhteydessä valitsemasi jaostot ja ryhmät. Tapahtumista näet ne tapahtumat/jumpat, joihin olet ilmoittautunut.
  • Muokkaa –linkin takaa voit vaihtaa salasanasi, päivittää yhteystietojasi ja lisätä perhejäsenrekisteriin jäseniä.
  • Kalenteri –linkistä näet kalenterinäkymässä ne tapahtumat, joihin olet jo ilmoittautunut.
  • Laskut –linkistä näet Seuramapin kautta tulleet laskusi.
  • Historia-linkistä näet ylläpidon tai järjestelmän tekemät toimet.

HUOM! Muutokset jaostoihin ja ryhmiin tapahtuvat vain Seuramapin ylläpitäjän toimesta. Tarvittaessa ota yhteyttä ylläpitoon.

seuramappiohjekuva4

Tunnus tai salasana hukassa?

Uuden salasanan saat klikkaamalla kirjautumislaatikon alla olevaa ”Unohtuiko salasana?” -linkkiä, kunhan muistat oman tunnuksesi. Jos tunnuksesi on unohtunut, hävinnyt tai et ole siitä saanut (tunnus tulee sähköpostina heille, jotka sähköpostiosoitteen yhteystietoihinsa ovat antaneet), saat sen aina tietoosi Seuramapin ylläpitäjältä (katso yhteystiedot alla olevasta kohdasta). Mainitse etu- ja sukunimi henkilöstä, jonka tunnusta tarvitset. Tunnuksen avulla saat uuden salasanan Seuramappiin klikkaamalla sisään kirjautumissivulla olevaa ”Unohtuiko salasana?” –linkkiä tai ylläpitäjä luo sinulle suoraan uuden salasanan.

seuramappiohjekuva5

 

Yhteys Seuramapin ylläpitoon

Kaikissa pulmissa saat apua ottamalla yhteyttä Seuramapin ylläpitäjään sähköpostitse heli.ikonen (at) hankasalmi.fi.