Kategoriat
Salibandy

D1-salibandypojilla tunteiden vuoristorataa ja suoritusten ääripäitä Mäntän turnauksessa

kuva
Taisto on tauonnut. Hangan D1-pojat kaatoivat Mäntän turnauksessa 20.12. Steelers-BS:n Janakkalasta lukemin 7-4.

 

Hangan D1-salibandypojat jatkoivat Sisä-Suomen haastajasarjaa Mäntän turnauksessa 20.12. Otteluohjelmassa oli kahden varsin kovaksi tiedetyn janakkalalaisjoukkueen kohtaamiset. Etukäteen ehkä aavistuksen helpommalta vastustajalta tuntunut SCU asettui vastaan ensiksi. Kuten kauden mittaan on jo totuttu näkemään, jostain syystä Hanka ei tunnu olevan juuri millään osa-alueella hereillä turnausten ensimmäisten pelien alussa. Hyökkäyksessä ei ole oikein ideaa, puolustus hätäilee ja liikkuminenkin on verkkaista. Yhden pelin aamulla jo pelannut SCU sen sijaan oli täysin valmis tekemään mitä osasi. Siinä missä hankalaiset höyrysivät ja hätäilivät, omassa aamupelissään tamperelaiselta KooVeelta kuokkaan peräti 0-12 ottanut SCU lasketteli vaivattomasti 3-0 johtoon kymmenessä minuutissa. Erän viime sekunneilla tullut kavennusmaali antoi hankalaisille sentään pientä toivonkipinää jatkoon.

Toinenkin erä alkoi onnettomasti, kun hankalaispelaajan solistisen kokokentän pujotteluyrityksen katkaissut SCU pääsi iskemään nopeasta vastahyökkäyksestä lukemiksi jo 4-1. Tämän jälkeen erä jatkui tasaisena ja Hangalla oli useita hienojakin tilanteita. Maaleja niistä ei kuitenkaan saatu. Kun sitten erän lopulla SCU teki viidennen maalinsa, alkoi osalla Hangan pelaajista sipuli kuoriutua. Erätaukosummerin jälkeen nähtiin katsomoon tuomarilta huomaamatta jäänyt nokkapokka, jossa valkopaitainen hankalainen ei näyttänyt ainakaan passiivisemmalta osapuolelta. Kohtaus ei tiennyt hyvää kolmannen erän alkuun.

Viimeisessä erässä nähtiinkin varsin kyseenalainen sirkus, jossa hankalaisten puolelta jatkettiin vastustajan provosointia. Tavallaan tämä onnistuikin, sillä jokseenkin tökerön hankalaisrikkeen jäätyä tuomarin huomiota vaille SCU:n pelaaja otti selkeänä kostona ison viiden minuutin jäähyn. Hanka pystyi sen aikana kaventamaan, mutta todellisuudessa peli oli jo ratkennut siihen, että osalla Hangan pelaajista keskittyminen oli livennyt epäoleellisiin asioihin. Hermonsa paremmin hallinnut SCU otti lopulta varsin vaivattoman 9-5 voiton urheilullisesti terättömästä Hangasta.

Parin tunnin tauon jälkeen vastaan asettui toinen janakkalalaisseura, Steelers-BS, joka oli mättänyt aiemmissa peleissään enimmäkseen suurinumeroisia voittoja. Joukkueessa on useita isokokoisia ja taitavia pelaajia. Tässäkin ottelussa alku oli vaikea Hangan kannalta, vaikka peli-ilme olikin ryhdikäs. Ajassa 6.50 hankalaisten kärsiessä jo ottelun toista kahden minuutin jäähyään Steelers rankaisi iskemällä taululle 1-0 johtomaalin. Minuutin kuluttua tästä sama Hangan pelaaja istui jälleen jäähypenkillä samasta rikkeestä, vastustajan mailaan lyömisestä. Tässä oli yksi pelin kulminaatiopisteistä. Steelers ei päässyt lisäämään johtoaan, vaan jäähyn vielä kestäessä Hanka sen sijaan sai alivoimalla tasoituksen ja erätauolle päästiin 1-1 lukemissa.

Toinenkin erä jatkui tasaisena. Molemmat joukkueet pystyivät tekemään yhden maaliin ja Hanka kesti erän lopulla tulleen joukkuerangaistuksen, kun vaihto epäonnistui ja hetken aikaa kentällä oli Hangan puolelta yksi pelaaja liikaa. Kolmannen erän alku oli pahaenteinen, kun Steelers iski ajassa 1.44 johtomaalin. Sitten alkoi kuitenkin varsinainen ilotulitus. Hanka iski noin viidessä minuutissa peräti neljä maalia ja johti yhtäkkiä peliä miltei sensaatiomaisesti 6-3. Steelers pystyi vielä kaventamaan lukemiin 6-4 mutta sai pian tämän jälkeen jäähyn väärästä vaihdosta. Sen aikana ottelun suurimmaksi sankariksi noussut Joel Varis täräytti kolmannen maalinsa myötä taululle loppulukemiksi jääneet 7-4. Erän ja ottelun viimeiset kolme minuuttia olivat tämän jälkeen pelkkä muodollisuus. Valmentaja Janne Pellisen mukaan peli oli parasta, mitä joukkue tähän mennessä koskaan on esittänyt. Katsomon puolelta nähtynä tästä oli helppoa olla samaa mieltä.

Mäntän turnaus osoitti ainakin kaksi asiaa. Ensinnäkin on mahdollista saada maine sikailevana ja provokaatioherkkänä joukkueena, jota pystytään horjuttamaan pelkästään sopivasti ärsyttämällä. Kuitenkin toisekseen tällä hetkellä koossa olevalla D1-joukkueella on nähdyn perusteella mahdollisuudet sarjassaan ihan mihin vain. Parin kysymyksen vastauksista riippuu, miten pitkälle joukkue pääsee. Pelataanko nöyrästi joukkueelle vai yritetäänkö kerta toisensa jälkeen vain esittää henkilökohtaisia sirkustemppuja? Kunnioitetaanko rehtiä peliä ja jokaista vastaan tulevaa pelaajaa vai lähdetäänkö rähinöinnin tielle? Valinta on jokaisen pelaajan itse tehtävä. Kaikin puolin hyvän joukkueen ja sen myötä menestyksen eväät nykyisessä porukassa ovat koossa. Jokaista tarvitaan ja kaikilla on hienot vahvuutensa.

Kuuden ottelukierroksen jälkeen Hanka on tasaisessa yhdeksän joukkueen sarjassa neljäntenä. Se on kerännyt seitsemän pistettä (kolme voittoa, yksi tasapeli ja kaksi tappiota), kun sarjaa johtavalla Mäntän Urheilijoilla on koossa kymmenen pistettä. Sarjan avausturnauksessa Hankasalmella lokakuussa Hanka pelasi Mänttää vastaan 7-7 tasapelin. Seuraavassa turnauksessa tammikuun puolivälissä Ylöjärvellä Hanka kohtaa Tampereen Classicin ja Kyröskosken Ponnen joukkueet.

Tulokset ja sarjataulukko