Kategoriat
Yleinen Yleisurheilu

ELMO-ilta Hankasalmella: 13 nuorta hikiliikkui innolla – ja hymyili päälle

Hankasalmen monitoimitalon kahvioon kokoontui keskiviikkona 27. marraskuuta 25 henkeä kuulemaan SUL:n läntisen alueen aluepäällikkö Tapio Rajamäen vetämän ELMO-nuorisovalmennusillan luento-osuutta. Hangassa urheilevia nuoria paikallaolijoista oli hieman yli puolet. ELMO on SUL:n nuorisovalmennusohjelma ja tulee sanoista Enemmän Liikettä ja Monipuolista Osaamista. Rajamäki painotti monipuolisuuden ja runsaan liikunnan kokonaismäärän merkitystä. Terveyden kannalta kaikkien tulisi liikkua 14 tuntia viikossa, mutta urheilijaksi aikovan liikunnan kokonaismäärän tulisi olla vähintään 20 t/vko.

20131127_183225

Rajamäki haastatteli tilaisuudessa huippu-urheilijavieraana ollutta aitajuoksija Petteri Monnia, joka kertoi monipuolisesta urheilutaustastaan. Ikäkausisarjoissa erityisesti hyppylajeissa ja pikajuoksuissa menestynyt Monni valitsi pitkät aidat päälajikseen vasta 20-vuotiaana. Vankan ja monipuolisen taustansa ansiosta hän nousi uudessa lajissaan nopeasti kansalliseen kärkeen. Jyväskylän Ammattikorkeakoulun Kauppakorkeakoulussa opiskeleva Petteri Monni korosti myös opiskelun tärkeyttä ja kertoi lisäksi kiinnittävänsä huomiota niin hyvään ja riittävään syömiseen kuin unen määrään ja laatuunkin. Yleisö kyseli Petteriltä mm.  kilpailuihin valmistautumisesta, henkisestä valmennuksesta ja uran jatkotavoitteista.

Luento-osuuden jälkeen siirryttiin Monitoimitalon liikuntasaliin, jossa Tapio Rajamäki veti tehokkaan monipuolisuustreenin. Se sisälsi erilaisia koordinaatioharjoituksia, hyppelyjä, juoksua ja lihaskuntoa. Harjoitus päättyi n. puolen tunnin mittaiseen juoksukuntopiiriin, jossa lihaskuntoharjoitusten välillä juostiin kevyesti salia ympäri. Koko harjoitus kesti noin 1,5 tuntia ja syke pysyi kohtuullisen korkealla koko ajan. Ilmeet olivat harjoituksen jälkeen iloisia ja paidat hikisiä.

 

 

20131127_191938       kuva