Kategoriat
Salibandy Yleinen

Hangan D1-salibandypojilla onnistunut sarja-avaus

DSC_0349
Valmentaja Janne Pellinen piti taktiikkapalaveria D1-pojille ennen kotiturnauksen avauspeliä.

Hangan D1-pojat (ikäluokka 2002 tai nuoremmat) pääsivät aloittamaan salibandykauden 2015-2016 Sisä-Suomen aluesarjan kotiturnauksessa.  D1-haastajasarjan lohkopelit käynnistyivät Hankasalmen Monitoimitalolla pyhäinpäivänä 31.10.

Lohkon yhdeksästä joukkueesta valtaosa tulee Pirkanmaalta ja Hämeestä. Hangan lisäksi keskisuomalaisia edustaa Happeen joukkue Jyväskylästä. Joukkueet pelaavat kaksinkertaisen sarjan eli jokainen kohtaa toisensa kaksi kertaa kauden aikana järjestettävissä turnauksissa.  Sisä-Suomen lohkon voittaja selviää suoraan ylialueelliseen haastajasarjan keväiseen Loppuhuipentumaan ja sijoille 2-5 sijoittuneet karsivat Loppuhuipentumaan pääsystä Länsirannikon joukkueiden kanssa.

Urheilullisesti Hangan poikien kauden avaus oli onnistunut. Ensimmäisessä pelissä Jyväskylän Happeeta vastaan Hanka sai tärkeitä onnistumisia heti alkuun ja siirtyi nopeasti 2-0 johtoon. Peli eteni Hangan komennossa kolmannen erän alkupuoliskolle, kunnes Happee sai hyvän kirivaihteen päälle ja nousi rinnalle. Hanka kuitenkin onnistui kääntämään pelin niukaksi 6-5 voitoksi.

Isäntäjoukkueena Hangalle oli merkitty päivän ensimmäinen ja viimeinen peli. Seitsemän tunnin odotusaika ei ollut syönyt hankalaisten terää, vaan samoin avausottelunsa voittanutta Mäntän Urheilijoita vastaan pojat tulivat hyvällä liikkeellä ja voitonnälkäisinä. Parhaimmillaan Hanka johti ottelua jo 6-2 ja 7-3. Selvästikin tästä aiheutunut hyvänolontunne pääsi kolmannessa erässä yllättämään. Hankalaisten kenties mietiskellessä jo sarjataulukkoa ja pistepörssiä Mänttä latoi kavennusmaaleja tasaiseen tahtiin hankalaisten pienet virheet hyödyntäen. Vain seitsemän sekuntia ennen peliajan päättymistä syntyi lopulta tasoitus 7-7.

Hankalaisittain viimeisen pelin reilun johdon kuivuminen tasapeliksi tuntui epäilemättä pelaajista itsestään aluksi pieneltä pettymykseltä. Kokonaisuus huomioiden avausturnaus oli kuitenkin hienosti onnistunut aluesarjan tulikaste. Joukkue pysyi hyvin vastustajien vauhdissa sekä kaksinkamppailuissa mukana ja taidotkin näyttivät riittävän. Hiomista tuntuisi olevan eniten joukkuepelissä, pallon liikuttelussa pelaajalta toiselle. Monia taidokkaita ja hienoja yksilösuorituksia nähtiin mutta usein katsomoon näkyi myös, että syöttömahdollisuus vapaaseen paikkaan jäi hyökkäyspäässä käyttämättä ja pyörittely johti vain pallonmenetykseen pitkän kuljetuksen päätteeksi. Välillä näistä seurasi myös vaarallisia vastaiskuja.

Kotiturnauksen järjestelyt onnistuivat hyvin. Monitoimitalo tarjoaa tällaisiin tapahtumiin asianmukaiset puitteet. Menestystä ja kiitosta Monnarilla keräsi myös äitien kioski-kahvila monipuolisella tarjonnallaan ja ystävällisellä palvelullaan. Turnausten järjestäminen on erinomaista seurahengen nostatusta, kun saadaan toimia porukalla yhteisen päämäärän hyväksi. Myös yleisöä oli tullut varta vasten paikalle seuraamaan oman kylän poikien edesottamuksia. Heitä hemmoteltiinkin runsasmaalisilla ja vauhdikkailla peleillä.

Seuraavan kerran Hanka isännöi D1-poikien kotiturnausta tammikuun lopulla. Sarjan tulevista peleistä tiedotetaan Salibandyliiton sivuilla www.floorball.fi. Tuloksiin pääsee alla olevan linkin kautta.

Tulospalvelu

DSC_0378
Hangan tehopelaaja Mikko Perilä (44) laukoo, Mänttä puolustaa. Vilho Leskelä (7) on mukana juonimassa erikoistilannetta.

 

DSC_0384
Kotiturnaus päättyi 7-7 tasapeliin Mäntän Urheilijoita vastaan.
DSC_0368
Äitien kioskilta riitti evästä pidemmällekin kotimatkalle.