Kategoriat
Yleinen Yleisurheilu

Hyviä fiiliksiä kesän 2014 karnevaalileireiltä

Yleisurheilun jokakesäiset  lajikarnevaalit tarjoavat yleisurheilusta kiinnostuneille nuorille mahtavan mahdollisuuden päästä tutustumaan oman lempilajin maailmaan ja lajiperheen ihmisiin. Leireillä tulevat tutuiksi  lukuisat osaavat valmentajat, lajin kotimaiset huippunimet ja myös useat kansainväliset urheilijat. Moni nuori on saanut urheilukipinäänsä aivan uuden palon juuri karnevaalileiriltä, jossa on myös tietenkin saatu uusia kavereita ympäri Suomen. Usein on myös sovittu uusista harjoittelu- ja valmennuskuvioista.

Suomen Urheiluliiton lajikarnevaalisivustolla pääsee tutustumaan karnevaalitarjontaan. Karnevaalileirejä voi lämpimästi suositella viimeistään yli 12-vuotiaille nuorille ja mukaan leireille pääsevät myös vanhemmat. Nuorten mukana seuraavia aikuisia varten on leireillä oma ryhmänsä, jolle tarjotaan paitsi lajitietoutta myös mahdollisuus kuulla ja keskustella monipuolisesti urheilijanuoren rinnalla kulkemisesta ja tukemisesta. Nuorten ohjattua harjoittelua pääsee seuraamaan myös koko leirin ajan. Lajikarnevaalit ovat varmasti yksi parhaista mahdollisuuksista harrastaa oikeasti yhdessä nuoren kanssa ilman kompromisseja. Karnevaalileiri on loistava vaihtoehto mille tahansa muulle lomamatkalle. Alla on kuvat Pihtiputaan keihäskarnevaaleilta sekä Jämsän karnevaaleilta, jonne kokoontuvat kestävyysjuoksijoiden (ryhmäkuva) lisäksi myös pituushyppääjät ja loikkaajat.

Tärkeä osa karnevaalipäiviä ovat toki myös kilpailut, joissa pääsee mittaamaan omaa kehittymistään ja kisaamaan hyvässä hengessä samanikäisten kavereiden kanssa.

Mestareiden mukana leirikuvassa Hangan Roosa Ylönen
Mestareiden mukana Pihtiputaan leirikuvassa Hangan Roosa Ylönen

 

Mm. Oona Kettusen ja Janne Ukonmaanahon kanssa Jämsässä leireili Heini Ikonen
Mm. Oona Kettusen ja Janne Ukonmaanahon kanssa Jämsässä leireili Heini Ikonen