Kategoriat
Salibandy Yleinen

Salibandypojat jatkavat sarjakakkosena

 

image

Hangan D1-salibandyjoukkue pelasi sunnuntaina 21.2. jälleen kaksi sarjapeliä, tällä kertaa Kyröskoskella. Tuliaisina oli vieraspelimatkoilta jo tutuksi tulleeseen tapaan kaksi sarjapistettä tappion ja voiton myötä.

Kotkalainen toimittaja Hannu Eklund on viime aikoina herättänyt vilkasta keskustelua kirjoittamalla valtakunnan päämediassa naisten huonommuudesta urheilussa. Tämä tuore kohu huomioiden Hangan ensimmäinen peli oli erittäin mielenkiintoinen, sillä vastustajana ollut Pirkkalan Pirkat peluutti joukkueessa peräti kuutta tyttöä. Ottelun tapahtumat voi kuitata rehellisellä havainnolla, että nimenomaan upealla rytmillä, hyvällä silmällä ja loistavalla pelihuumorilla pelanneiden tyttöpelaajien ansiosta Pirkkala ratkaisi pelin karkaamalla vastustamattomasti nopeaan 6-1 johtoon.

Hanka kehitti ottelun kolmannessa erässä vielä hyvän kirin ja nousi maalin päähän, mutta alussa tullut ero oli kuitenkin liian suuri tavoitettavaksi. Pari viime minuuttien jäähyäkin hankaloitti kirivaihteen säilyttämistä. Ottelun loppunumeroiksi kirjattiin 6-7 Pirkkalan hyväksi ja vaikka Hangalla oli ottelun loppupuolella useampi tolppalaukauskin, pelin tapahtumiin nähden tulos oli oikeudenmukainen.

Toisessa ottelussaan tamperelaista KooVeeta vastaan Hanka iski heti alussa pyörremyrskyn lailla. Avausmaali tuli kahdeksan sekunnin pelin jälkeen ja ajassa 8.41 tulostaululla olivat jo tylyt 6-0 -lukemat. Tämän jälkeen tahti rauhoittui ja ensimmäiselle erätauolla siirryttiin Hanka-johdossa 7-0.

Toisessa erässä tapahtui sitten se, mitä turvallisessa johdossa olevalle joukkueelle käy yllättävän usein. Otteen hieman herpaantuessa vastustaja, jolla ei ole enää mitään hävittävää, pääsee yllättäen peliin mukaan. Rennosti pelannut KooVee vei toisen erän ja voittoa juhlimaan valmistautuneen Hangan johto oli viimeisellä erätauolle siirryttäessä enää 8-5.

Kolmanteen erään Hanka kuitenkin sai pelin jälleen ryhtiin ja viidellä lisämaalilla loppunumerot kaunistuivat lukemiin 13-5 Hangan hyväksi. Erityisen positiivista ottelussa oli tehojen jakaantuminen monelle pelaajalle. Ratkaisupaikoissa maltettiin myös tarjota viimeistelypaikkoja hyvin sijoittuneelle kaverille. Maaliverkkoa KooVee-pelissä pääsivät heiluttamaan Mikko Perilä, Vilho Leskelä,  Lauri Varis, Thomas Koponen, Jaakko Manninen, Joakim Liukkonen ja Onni Ikonen.

Hangalla on runkosarjassa vielä neljä peliä jäljellä. Sarjatilanteessa joukkue on edelleen toisena kahdestatoista ottelusta keräämällään 15 pisteellä. Ottelun vähemmän pelannut Mäntän Urheilijat on koonnut 18 pistettä ja kolmantena oleva, myös ottelun vähemmän pelannut Tampereen Classic vaanii yhden pisteen päässä. Yhdeksän joukkueen sarja on erittäin tasainen ja todennäköisiä sijoja Hangalle ovat sijat 2-7. Kahden parhaan joukkoon pääseminen ei enää ole täysin omissa käsissä, mutta sarjan tähänastiset pelit ovat osoittaneet, että yllättävääkin ristiinpelaamista tapahtuu, eikä ns. varmoja voittoja tai tappioita ole.

Sarjataulukko ja otteluohjelma