Kategoriat
Suunnistus Yleinen

Kultaa hiihtosuunnistuksen MM –rasteilta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hiihtosuunnistuksen MM 2013: D50 –sarjassa Kirsi Kihlström voitti MM –kultaa.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hiihtosuunnistuksen MM 2013: D55 –sarjassa Päivi Raatikainen voitti MM -kultaa.

Veteraanien ja nuorten MM –mitalit ratkottiin tänä vuonna Latvian Madonnassa maan korkeimman mäen (hieman Hankamäkeä pienempi) tuntumassa. Hangan veteraanihuiput osoittivat osaamisensa myös vaativilla radoilla: D50 –sarjassa Kirsi Kihlström voitti 1.osakilpailun ylivoimaisesti ja kun 2.osakin toi kakkossijan, tuli sarjan MM –kultaa nyt myös talvella kesäisen kultamitalin rinnalle. Päivi Raatikainen sai myös hyvän otteen menoonsa alkutalven sairastelun jälkeen ja voitti D55 –sarjan molemmat osakilpailut ja niin myös sarjan MM –kullan. Kaikkiaan Suomesta oli yli puolensataa veteraania 35 – 85 –sarjoissa.

Suomen nuorten maajoukkueessa oli mukana neljä Hankasalmen suunnistuslukiolaista ja tehty työ toi menestystä mukavasti: D17:n sprintissä onnistui Noora Räisänen EM –kultaan asti  ja oli pitkällä matkallakin kuudes. D20 –sarjassa Oona Valkonen  korjasi myös keskimatkan 9.sijan pitkällä matkalla hienosti hopeaksi. Sanna Pusa oli saman sarjan kovassa seurassa keskimatkalla 13:s ja pitkällä 15:s. 20 –sarjassa Aleksi Karppinen kiilasi tiukan kisan 8:nneksi. Viestissä Oona Valkonen oli D20:ssä Suomi I:n 2.osuudella nostaen Suomen 8.sijalta 3:nneksi, mutta 3.osuudella joukkue jäi mitalin viereen neljänneksi. Suomi II oli 10:s ( Sanna Pusa 2.osuudella ).

Samaan aikaan jaettiin sprintin Keski-Suomen aluemestaruuksia Multian urilla. Hangan Pirjo Valkonen vei tarkalla menolla D65 –sarjan mestaruuden.

Paavo Valkonen