Kategoriat
Yleinen Yleisurheilu

Hangan yleisurheilukausi huipentuu – henkilökohtaiset SM-kisat 23.-25.8. ja Vattenfall-finaali 31.8.

 

Omalla kotikentällä käytävien seuran mestaruuskisojen sekä perinteisen Hankasalmi-Kangasniemi-Laukaa -kuntaottelun ohessa Hankasalmen Hangan yleisurheilukausi 2013 on saamassa jännittävän ja hienon huipennuksen elokuun lopulla. Viikonvaihteessa 23.–25.8. kilpaillaan juniori-ikäisten yleisurheilun suomenmestaruuksista Orimattilassa ja Turussa. Hangan A-luokan urheilijoista mukaan ovat ilmoittautuneet T14 -sarjan keihäänheittoon Roosa Ylönen, saman ikäluokan 800m:n ja 2000m:n juoksuihin Heini Ikonen, T15-sarjan kuulantyöntöön Anni Immonen sekä N17-sarjan keihääseen ja moukariin Heli Pynnönen. Kauden tilastojen valossa parin tai kolmenkaan mitalin saalis ja/tai useampi pistesija ei olisi jättiyllätys tältä porukalta, joskin kärkisijat SM-tasolla edellyttävät aina hyvää onnistumista ja ennen kaikkea tervettä kisapäivää.

SM-kisojen ajantasaista tulospalvelua voi seurata 16–17-vuotiaden kisojen osalta osoitteessa www.tuulyleisurheilu.com. Nuoremman ikäluokan kisatulokset löytyvät tuoreeltaan osoitteesta http://orimattilanjymy.sporttisaitti.com/sm2013/. Osoitteiden takaa löytyvät myös kisa-aikataulut ja muut ennakkotunnelmat ja -tiedot.

Kuukauden viimeisenä lauantaina 31.8. puolestaan valtakunnan vireimpien urheiluseurojen 11–17 –vuotiaat nuoret yleisurheilijat mittelevät Vattenfall-seuracupin finaaleissa Lappajärvellä, Alajärvellä, Pedersöressä sekä Imatralla. Hangan joukkue selvisi jo yhdeksättä kertaa vuodesta 1998 järjestetyn seuracupin finaaliin. Hanka ottelee 5 000-10 000 asukkaan kuntien Mega-sarjassa, jonka finaali kisataan nyt Alajärvellä. Ennakkoon ajatellen Hangalla on tämän vuoden finaalissa hyvät mahdollisuudet saavuttaa useammassa lajissa ns. isoja sijalukupisteitä ja sen myötä hinata joukkueen sijoitusta mukaville lukemille. Hangan vahvuus on myös joukkuehenki, jonka ilmentymänä moni urheilija on valmis edustamaan seuraansa lajissa, joka ei välttämättä ole oma lempilaji. Tämä mahdollisti myös selviytymisen finaaliin.

Ensi vuonna Hanka tavoittelee ehdottomasti historiansa kymmenettä seuracupin-finaalipaikkaa, jolloin toivottavasti edessä tulee olemaan erikoisen juhlava reissu etelä-Suomeen Ruotsi-otteluineen. Mutta ensin jännitetään tämän kauden kisat loppuun ja järjestetään päättäjäiset totutuin menoin myöhemmin syksyllä.

http://www.vattenfallseuracup.fi/